Leírás
A sous-vide légcsatornás vákuum tasak külső tasakos vákuum gépekhez kialakított bordázott változat, amely a speciális gyártási folyamatnak köszönhetően tökéletesen alkalmas vákuum csomagoláson túl forrón töltésre és alacsony hőfokon történő hőkezelésre.
A vákuum csomagolás lehetővé teszi az élelmiszerek tartósítását hozzáadott adalékanyagok és tartósítószer nélkül.
Ezen felül forrón töltéskor és sous-vide hőkezeléskor sem oldódik ki belőle semmilyen vegyi anyag, így tökéletesen alkalmas olyan nem leveses termékek csomagolására, amelyek töltése a gyártási folyamat miatt közel 100 fokon kell, hogy történjen, vagy tasakkal együtt szükséges hőkezelni a terméket.
A sous-vide légcsatornás vákuum tasakok max. 60 percig forralhatók 100 fokon, illetve korlátlan ideig hőkezelhetők 60 fok alatt.
Ez a fajta vákuum tasak kifejezetten háztartási és külső tasakos kis ipari gépekhez való. Akkor javasoljuk, ha kis mennyiséget csomagolnak, vagy nem folyamatosan, hanem kampányszerűen történik a csomagolás és nincs értelme kamrás vákuum gépet vásárolni, mert a külső tasakos gépek jóval olcsóbbak.
Mivel a sous-vide légcsatornás vákuum tasak „párna” kivitelű (három oldalt hegesztett), ezért fektetve kínált termékekhez érdemes választani, kisebb kiszerelésekhez, ahol nem szükséges a vákuum tasak visszazárhatósága.
Amennyiben saját külső tasakos vákuum géppel szeretne csomagolni, a termékhez ajánlott külső tasakos vákuum gépeink: